АНКЕТА
Во која држава би сакале да ги развивате своите професионални знаења?
САД
Англија
Шпанија
Германија
Италија
Грција
Бугарија
U.A.E.
Катар
   
НОВОСТИ
30-11-2011 17:37
Научна конференција „Потребни вештини за вработување и предизвици на пазарот на трудот“
Македонските студенти сакаат да останат да се развиваат во државата, а бугарските студенти имаат идеи за развој на своите места. Ова се генерално заклучоците од истражувањето коешто го спроведоа Универзитетот „Гоце Делчев“ и...
18-08-2009 08:00
ВИЗНА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈА ЗА МАКЕДОНИЈА И ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН
Повеќе од сигурно е дека ќе се реализира највата за безвизен режим за земјите од Западен Балкан вклучувајќи ја и Македонија.Визната либерализација се очекува да стапи на сила од 1 јануари 2010.
20-02-2009 19:41
УШТЕ ЕДНА УСПЕШНА ПРИКАЗНА
ЗАМИНАА ПРВИТЕ ОДБРАНИ КАНДИДАТИ ОД МАКЕДОНИЈА ЗА РАБОТНАТА ПОНУДА ВО ХОТЕЛ КЕМПИНСКИ ВО КАТАР
10-12-2008 20:04
НОВ СВЕТСКИ ПРОЕКТ ЗА МЕЃУНАРОДНО ВРАБОТУВАЊЕ
На 10-ти декември 2008 година отпочна Светскиот проект наречен “Пронајди ја својата работа”! Проектот е дело на екипа од специјалисти во меѓународните работно-правни односи вклучувајки ги во себе знаењата и умеењата и се разбира не на последното...
ДЕСТИНАЦИИ
Заминувате со H2B и H1B визи. Реализирањето е во сферата хотелиерството и ресторанството. Законско вработување.