ВИДЕО
 
АНКЕТА

Alternative content

Get Adobe Flash player

 
30-11-2011
Научна конференција „Потребни вештини за вработување и предизвици на пазарот на трудот“Македонските студенти сакаат да останат да се развиваат во државата, а бугарските студенти имаат идеи за развој на своите места. Ова се генерално заклучоците од истражувањето коешто го спроведоа Универзитетот „Гоце Делчев“ и...
 
18-08-2009
ВИЗНА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈА ЗА МАКЕДОНИЈА И ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАНПовеќе од сигурно е дека ќе се реализира највата за безвизен режим за земјите од Западен Балкан вклучувајќи ја и Македонија.Визната либерализација се очекува да стапи на сила од 1 јануари 2010.
 
ДЕСТИНАЦИИ
Заминувате со H2B и H1B визи. Реализирањето е во сферата хотелиерството и ресторанството. Законско вработување.